Dygtige fodboldspillere og ikke mindste, deres forældre oplever presset omkring at skulle til at tage stilling til, eventuelt, at skulle skifte klub. Som oftes til en noget større klub og som oftes ligeledes noget længere væk, end hvor fodbolden aktuelt dyrkes med venner og klassekammerater.

Presset og henvendelserne kommer tidligere og tidligere og både fra officiel og uofficielle kanaler. Dansk Boldspil Union har et regelsæt, der skal følges ligesom “Holdninger og handlinger” er noget som alle licensklubber kender til. Det er desværre ikke altid at klubberne efterlever disse regelsæt og som oftest er det mere skadelige for den eksisterende klub og det miljø den nuværende klub har og har opbygget over tid.

I bund og grund er det jo sådan at hvis du er god nok – skal de nok spørge igen. Det er aldrig for sent, hvis du er god nok.

Spørgsmålet er så, Er det nu? Er det det eneste saliggørende for barnets fodboldfremtid at skulle skifte de kendte rammer ud nu?  Og ér det bedre at skifte klub, lige nu,

Personligt plejer Jeg at spørge hvorvidt spilleren (og familien) føler de er en del af et godt trænings miljø, hvor de er? Om der, gennem træningen, er udfordringer nok? Kampene, er, i min optik, ikke så afgørende før vi taler U14/U15 alderen. Om der er i et halvt år er 1 eller 2 rækker i mellem rækkerne – gør ikke spilleren hverken dårligere eller bedre, i min optik.

Meget er sagt og skrevet omkring tidlig specialisering, klubskifter, henvendelser mv. men det korte og det lange er at det er meget individuel. Dog er det, set fra min stol, klubbernes eges skyld. Licenssystemet og DBU gør også sit – men det er klubbernes ansvar, at scoute og rekrutterer OG sortere i spillergrupperne. Jeg siger ofte til klubberne at “man jo godt kan sige nej, tak”. Men, uanset hvad, så skal de dygtigste spillere samles i de bedste klubber – på et tidspunkt. I bund og grund er det jo sådan at hvis du er god nok – skal de nok spørge igen. Det er aldrig for sent.

Find sparring internt, hos fortrolige og folk der kender dig og familien eller hos tidligere trænere/leder som du/I har tillid til. Det er grundlæggende et stort spil og I er væsentlige spillere i dette virvar af flotte Powerpoint præsentationer og drømme om at “næste sæson” vil du være vigtig.

Individuelle træningsforløb o.l. kan være et rigtig fint add-on til den hjemlige klubtræning – og derved udskyde at man partout skal skifte klub for fortsat udvikling. Men igen; Det er individuelt hvornår det er lykken.