Er fodbold ikke et holdspil? Jo for pokker. Dét er heldigvis ikke lavet om endnu. Men den individuelle fodboldtræning vinder frem og det vil, tror jeg, kun blive endnu mere udbredt med tiden. Det er måske ikke for alle – men for en alle der ønsker at gøre lidt mere ved “dét” og som ønsker yderligere specialisering. Dét har jeg skrevet lidt om hér.

I holdspillet stilles der store krav til de enkelte spillers individuelle færdigheder, hvorfor der udover en masse fysiske, taktiske og mentale krav også bliver stillet store krav til den “individuelle kvalitet” hos den enkelte spiller, rent teknisk. Det vil sige at de tekniske grundelementer skal være på plads – og for håbentlig også over niveau.

Vi er ikke alle ens. Vi har hver vores kvaliteter, det gælder heldigvis også som fodboldspillere, hvorfor holdspillet bliver så sjovt når det “klikker” med vores forskelligheder. Derfor er der, i min optik, heller ikke krav om at alle skal være lige gode til det hele. Fodboldtræning, 1:1 giver så mange muligheder for virkelig at komme i dybden/bund med detaljerne. Men der skal arbejdes med det hele i. På holdet såvel som individuelt. Det kan ikke stå alene.

På samme måde er individuel træning hos/med mig også et miljø hvor vi arbejder med både styrkerne såvel som svaghederne, hos den enkelte spillere. Det, for at vi det stadig er sjovt at træne, individuelt. Det skal ikke kun være surt/hårdt. Ros er vigtig men det er ligeså vigtigt at vi stiller krav til hinanden i den individuelle træning. Motivationen skal komme indefra hos den enkelte spillere. Men jeg skal jo også som “træner” motivere til at det hårde arbejde ikke kun er hårdt men også sjovt og givende. Læs mere om motivationen hér

Motivation skal komme indefra

Motivation er ofte noget med vilje og evnen til at arbejde med målsætninger, for at nå et delmål/eller endemålet. For mig er dette en væsentlig del at det at arbejde med den individuelle træning. Så når vi træner sætter vi ofte, eller spilleren selv, sætter mål for de enkelte øvelser ift. succesraten – så vi på den måde har et mål med de enkelte ting, sammen.

Læs nærmere om mulighederne for træning med Frikkes Consult og Coach Frikke